YDS İngilizce Çıkmış Paragraf Soruları Çöz 20 - testdelisi.com

YDS İngilizce Çıkmış Paragraf Soruları Çöz 20

YDS İngilizce Çıkmış Paragraf Soruları Çöz 20

Başla
Tebrikler - YDS İngilizce Çıkmış Paragraf Soruları Çöz 20 adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Geri dön
Tamamlananlar işaretlendi.
12345
Son
Geri dön

YDS sınavında çıkan ingilizce paragraf soruları çözüm teknikleri?

  •  Soru kökü analizi yapın :

    Amaç : Parçanın bizden hangi konulara yoğunlaşmamızı istediğini bulmak.aşamada parçayı okumaya başlamadan önce parçanın ilk cümlesini okuduk ya da hızlı bir tarama yaparak parçanın ne ile ilgili olabileceğini tahmin ettik. Bu aşamadan sonra soru köklerini okuyarak parça ile ilgili daha ayrıntılı tahminler yapabiliriz ve parçanın bizden ne istediği ile ilgili daha spesifik bir arayış içine girebiliriz.Soru kökleri mutlak suretle parçadan önce okunmalıdır. Çünkü parçada geçen cümle içerisinde doğru yanıt için ipucu olabilecek 4-5 cümle bizim için önemlidir ve bu cümleleri bulmak için önce soru kökleri analiz edilmelidir. Soru köklerini ikiye ayırabiliriz:

  • Parçayı okumadan önce tarama yaparken hangi ifadelerin altını çizmeliyim?

    Parçayı okuma esnasında paragrafta nerelere daha fazla dikkat etmeliyim?

  •  YDS sınavında  4’er sorudan oluşan 5 tane paragraf bulunmaktadır; diğer bir deyişle 20 tane okuduğunu anlama sorusu bulunmaktadır.Son yıllardaki sınavlarda okuma parçalarında, okuduğunuzu hızlı anlama, hızlı yorumlayabilirle ve çıkarım yapabilme becerileri de ölçülmeye başlanmıştır.

  •  Hata doğrudan parçayı okumaya başlayarak parçada geçen her şeyi anlamaya çalışmaktır. Parça biter bitmez de birinci soruya yönelerek soru kökü okunur, seçeneklere bakılır, sonra tekrar parçaya dönülür ve tekrar seçeneklere bakılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.